Постно ястие от карфиол на фурна с крем от тиквички

03/11/2017
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваПомощник Готвач2162611428
"Ето ви още една вкусна причина да се влюбите в карфиола "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 655
  • Преглеждания за месеца3654
  • Преглеждания за седмицата63
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Нарежете на кубчета всички зеленчуци, с изключение на карфиола и чесъна.

2. Задушете ги за няколко минути в загретия на среден огън зехтин. Прибавете и две щипки сол, за да омекнат и пуснат водичка, която ще ускори и подпомогне задушаването.

3. Налейте 550 мл вода и гответе до цялостното им омекване, след което сложете подправките и отстранете от огъня.

4. Накъсайте карфиола на сравнително големи "розички" и го пуснете във вряща подсолена вода. След 7-8 минути прехвърлете в цедка и облейте със студена вода.

5. В тавичка подредете карфиолените розички и ги посолете леко.

Отделно пасирайте останалите зеленчуци до кремообразна гладка смес и излейте равномерно кремчето върху карфиола.

6. Измийте скилидките чесън без да ги белите и цепнете леко. Боднете ги във всеки край на тавичката и сложете и една в средата.

7. Поръсете със галета и още малко сол и печете в предварително загрята фурна (200-220 градуса) до приятен загар на галетата.

Чудесна комбинация от нежен зеленчуков крем, свеж, но топящ се в устата карфиол и хрупкава коричка от галета.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 11
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар