Вкусен гювеч с пуешко, карфиол и кисело зеле

04/11/2017
zarq666@gmail.com
отzarq666@gmail.comГотвач3021091364
"Спукана ѝ е работата на пейката в мига, в който видяхме тази страхотна рецепта "
Приготвяне25 мин.
Готвене120 мин.
Общо145 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 739
  • Преглеждания за месеца1738
  • Преглеждания за седмицата581
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се почиства и измива, нарязва се на парчета и се запържва до златисто в олиото.

В същата мазнина се запържват нарязаните на ситно кромид лук, моркови, чушки, накъсаният на дребни розички карфиол, накълцаното кисело зеле и оризът. Добавя се зелевата чорба, а ако е много кисела или солена се добавя и малко вода.

Подправя се с черен пипер, кимион и зърната бахар.

Гювечът се намазва с маслото отвътре, изсипват се в него ориза със зеленчуците и най-отгоре в него се правят дупки и се разпределя запърженото пуешко месо и малко масло. Ако прецените долейте и малко хладка вода.

Гювечът се захлупва и се слага в студена фурна на по-слаба температура за около 15-20 минути докато глиненият съд се затопли и след това температурата се увеличава на 220 градуса.

Пече се около един час и след изключването на фурната, се оставя в нея без да се отваря капакът за още половин час на остатъчна температура.

Ястието се сервира горещо.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар