Вкусен гювеч с пуешко, карфиол и кисело зеле

04/11/2017
"Спукана ѝ е работата на пейката в мига, в който видяхме тази страхотна рецепта "
Приготвяне25 мин.
Готвене120 мин.
Общо145 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 889
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • пуешко месо - 1.5 кг
  • кисело зеле - 1 голяма зелка
  • карфиол - 1 малка глава
  • ориз - 2 ч.ч.
  • моркови - 3 бр.
  • чушки - 2 бр. зелени
  • лук - 2 глави
  • олио - 80 мл
  • масло - 80 г
  • зелева чорба - 6 ч.ч.
  • черен пипер
  • кимион
  • бахар - няколко зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се почиства и измива, нарязва се на парчета и се запържва до златисто в олиото.

В същата мазнина се запържват нарязаните на ситно кромид лук, моркови, чушки, накъсаният на дребни розички карфиол, накълцаното кисело зеле и оризът. Добавя се зелевата чорба, а ако е много кисела или солена се добавя и малко вода.

Подправя се с черен пипер, кимион и зърната бахар.

Гювечът се намазва с маслото отвътре, изсипват се в него ориза със зеленчуците и най-отгоре в него се правят дупки и се разпределя запърженото пуешко месо и малко масло. Ако прецените долейте и малко хладка вода.

Гювечът се захлупва и се слага в студена фурна на по-слаба температура за около 15-20 минути докато глиненият съд се затопли и след това температурата се увеличава на 220 градуса.

Пече се около един час и след изключването на фурната, се оставя в нея без да се отваря капакът за още половин час на остатъчна температура.

Ястието се сервира горещо.подобни рецепти тук

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар