Постна селска картофена яхния

04/11/2017
Албена
отАлбенаИноватор35670912903
"Само на село знаят как да направят и най-обикновената картофена яхния по-вкусна от печено месце "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 104
  • Преглеждания за месеца2103
  • Преглеждания за седмицата339
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се обелва и заедно с почистения морков се нарязва на дребно. Слагат се в тенджера с малко олио и вода да се задушат.

След като омекнат се прибавя чушката и задушаването продължава. Идва ред на обелените и нарязани на едро картофи. Всичко се разбърква.

След като се задушат картофите се прибавят доматите, които предварително сме нарязали на дребно или смлели.

Добавя се сол на вкус, червен и черен пипер, и малко сух джоджен. Долива се вода и ястието се оставя на умерен котлон до сваряването на картофите.

Малко преди готовност се прибавя размито с вода една супена лъжица брашно. След като се махне яхнията от котлона, се поръсва с пресен магданоз.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар