Постна яхния с туршия

04/11/2017
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру158381544510
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо170
  • Преглеждания за месеца169
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • олио - 3 - 4 с л
  • лук - 1 глава
  • туршия - 1 купичка моркови, зелени домати, чушки
  • червен пипер - 1 ч. л.
  • мащерка - или чубрица
  • черен пипер - 1 щипка смлян
  • брашно - 1 с. л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изважда се в купа туршия и оставяме да се отцеди. Морковите, ако са големи кръгчета, се срязват на две, зелените домати на резенчета, чушките на ленти. Загрява се олио и запържваме лук докато омекне.

Добавят се нарязаните зеленчуци от туршия, разбърква се и прибавяме червения пипер. Отново се разбърква и наливаме вода да покрие продуктите. Поръсваме със щипка-две черен пипер и мащерка.

Оставя се на умерен огън да поври докато малко омекнат зеленчуците, но дори и леко да хрупат не е фатално.

Брашното се размива с малко вода на кашичка, сипваме на тънка струя и бъркаме докато сгъсти. Вие си определете яхнията с каква гъстота ще е.

След минута-две е готово и снемаме от котлона.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар