Постна морковена яхния с праз

04/11/2017
Даниела Русева
отДаниела РусеваПомощник Готвач2856173
"Вкусни гозби по време на пости - препоръчваме ви да опитате тази разкошна морковена яхния с праз "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо493
  • Преглеждания за месеца492
  • Преглеждания за седмицата52
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе най-напред ориза. Сложете 2-3 с.л. олио в малка тенджерка да загрее и запържете измития ориз. Разбъркайте 2-3 пъти и залейте с 3 к.ч. вода.

Оставете да се готви на тих огън да се готви, а щом се посгъсти и от водата остане малко, поръсете с вегета. Оттеглете съда от огъня и оставете ориза захлупен с капак, да се доразвие.

В друга тенджера капнете олио и запържете в него нарязания млад праз. Пуснете и трите скилидки чесън, нарязани на колелца. Оставете да се задуши, като на два пъти добавете по две лъжица вода.

Настържете на едрото ренде морковите и ги прибавете към праза.

Разбърквайте от време на време, а като поомекнат, добавете нарязан на кубчета червения домат, предварително обелен. Като поомекне доматът, добавете брашното и червения пипер и разбъркайте.

Залейте с три чашки студена вода. Оставете яхнията да къкри на тих огън 10-на минути. Подправете през това време с малко зеленчукова вегета и кубче пилешки бульон и прибавете домашната лютеничка.

Поръсете с 2-3 щипки сол, а като снемете от огъня, поръсете манджичката с накълцан магданоз. Гарнирайте с топка от сварения ориз.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар