Зеленчукови постни сарми

04/11/2017
zarq666@gmail.com
отzarq666@gmail.comГотвач3041091381
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо147
  • Преглеждания за месеца146
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделят се големите листа на зелката и се режат наполовина, като се изрязват жилите. По-малките листа няма нужда да се разполовяват.

Приготвяме си толкова листа, колкото сарми може да побере тенджерката, в която ще ги варим. Останалите нарязваме на ситно, като си оставяме няколко по-едри цели.

Картофите и морковите обелваме и нарязваме на едри пръчици. Празият лук и чесънът накълцваме на ситно, а целината - на кубчета.

Прехвърляме ги в купа, добавяме и накълцаните зелеви листа и овкусяваме с подправките - майорана, чубрица, сол, черен пипер и кимион. Поливаме с малко олио и пълним зелевите листа със зеленчуковата плънка.

Навиваме на стегнати сарми и ги прехвърляме в тенджера, на дъното на която сме сложили обърната чиния. Върху нея слагаме два-три зелеви листа и платно подреждаме сармите.

Върху тях слагаме пак няколко цели листа, поливаме със зеленчуков бульон, колкото да ги покрие и притискаме с чиния.

Варим на не много силен котлон около 45-50 минути.

Може да се поднесат както горещи, така и студени като предястие.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар