Питка с декорация за Архангелова задушница

04/11/2017
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру157481544410
"Вие направихте ли своята питка за Задушница? Ето нашето разкошно предложение!"
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо402
  • Преглеждания за месеца401
  • Преглеждания за седмицата33
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошава се маята в чаша топла вода със захарта, разбърква се и оставяме 10-15 минути да шупне. Сипва се в брашното, добавяме олио, масло, сол, яйцето, киселото мляко.

С вилица се разбърква на каша, после се замесва средно меко тесто, коет да не лепне. Намазва се с олио тестото и оставяме покрито с домакинско фолио да втаса на топло, докато удвои обема си.

От тестото се отделя топче с големина на ябълка за средата. Останалото се разделя на 8 части. Всяка част с пръсти се разтегля на малка кора, поръсваме с натрошено сирене и навиваме рулце.

С пръсти се точи да стане с дължина 30 см. Двата края се усукват и връзваме на възел, а краищата се събират отдолу. Нареждат се в тавата върху хартия за печене, оставяме да втаса още 15 минути.

Намазва се с разбит жълтък с 1 с. л. олио и поръсваме със сусам и ленено семе. Замесва се бялото тесто за декорация от малко вода, брашно и 1 ч. л. сол. Разточва се и изрязваме кръст.

Поставя се в средата и украсяваме с тиквени семена. Печем в загрята фурна 180 градуса около 40 минути. Изважда се и покриваме с кърпа, за да е мека.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар