Постен десерт с дюли и грис

04/11/2017
"Вкусни десерти по време на пости "
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо738
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрежете дюлите на две части и ги почистете от семенната част.

Сложете ги в дълбок тиган с капак, като ги подредите с отвора нагоре. Полейте ги с една чаена чаша вода, добавете карамфил и ги поръсете със захарта.

Сложете съда на котлона, похлупете с капак и гответе на бавен огън до пълното омекване на дюлите.
Отстранете съда от котлона.

Загрейте 2 ч.ч. вода. Добавете захарта /100 г/. След като водата заври, изсипете гриса и гответе при непрекъснато бъркане до сгъстяването му.

Готовият грис изсипете в тавичка, добавете олиото, канела и разбъркайте. Запечете до златист загар.

Гарнирайте дюлите с топка грис, орехова ядка, поръсете с канела и поднесете.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар