Постни сарми с кисело зеле, гъби и праз

04/11/2017
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо90
  • Преглеждания за месеца89
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете ориза от предната вечер. Вземете листата и махнете дебелата жилка. Нарежете лука на ситно. Сложете го в тигат с нагорещената мазнина и го задушете.

Морковът се настъргва и се прибавя. Гъбите се нарязват на кубчета и също се прибавят. Оризът се измива и се прибавя, за да се запържи. Добавят се сушен босилек, черен пипер, сол, намачкания чесън и 1 ч.ч. вода.

Жилките на зелето също се нарязват на ситно и се добавят. Когато оризът уври се завиват сармите. Слагат се в тенджера с 2 ч.ч. вода и се захлупват с чиния. Слагат се на слаб огън да поврат 40 минути.

Правя ги всяка година на Бъдни вечер. Изпитана и много вкусна гозба.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар