Питки за Архангелова задушница

04/11/2017
Мария Симова
отМария СимоваИноватор535345313
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо148
  • Преглеждания за месеца147
  • Преглеждания за седмицата31
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • яйца – 1 бр.
  • жълтъци – 1 бр.
  • прясно мляко – 400 мл
  • кисело мляко – 3 с.л.
  • олио – 3 с.л.
  • захар – 1 с.л.
  • сол – 1 ч.л.
  • прясна мая – 30 г
  • брашно - 800 г
  • белтъци – 1 бр. за намазване
  • маково семе - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете леко прясното мляко, добавете захарта и прясната мая и разбъркайте да се разтворят напълно.

В купа пресейте брашното и оформете кладенче. В него, поставете солта, разбитото яйце и жълтък, киселото мляко, олиото и разтворената мая, замесете меко тесто.

Разделете тестото на 8 рани части и оформете на топки. Завийте топките с лист стреч фолио и чиста кърпа за 60 минути.

С пръсти разтворете всяко топче на кора с дебелина 1 см. и ги подредете в тава постлана с хартия за печене.

С тъпата страна на нож направете кръст на всяка питка, намажете ги с разбития белтък и ги поръсете по контура на кръста с маково семе.

Поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете около 20-25 минути.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар