Постни оризови кюфтенца на фурна

04/11/2017
Величка  Калева
отВеличка КалеваНовак46615
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо247
  • Преглеждания за месеца246
  • Преглеждания за седмицата26
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • ориз – 1 ½ к. ч.
  • картофи – 2 бр.
  • лапад – 1 ч. ч.
  • лук – 1 глава
  • олио – 2 с. л.
  • сол
  • черен пипер
  • лют червен пипер
  • магданоз – 1 връзка
  • брашно - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеният и измит ориз се вари с вода в съотношение 1:4 части. Овкусява се със сол. След като се свари се оставя да изстине. Едва ли ще има излишна вода, но ако има такава, тя се отцежда.

Картофите се сваряват и се намачкват. Лукът се реже на ситно, лападът се попарва във вряла вода, отцежда се от нея и се нарязва на много ситно.

Тогава се отмерва 1 ч. ч. В олиото се прибавят едновременно лукът, лападът, малко сол и се запържват леко при непрекъснато бъркане.

Когато изстине се смесват оризът, картофите, запържените лук и лапад, нарязаният на ситно магданоз и останалите подправки на вкус.

С ръка се правят кюфтенца и се овалват в брашното (предпочитам ги плоски, защото стават по-хрупкави).

В намаслена тавичка или върху хартия за печене се нареждат кюфтенцата, капва се върху всяко от тях по няколко капки олио и се изпичат в предварително загрята фурна на 230 градуса.

И тъй като не трябва да има никакъв животински продукт се поднасят с кисели моркови или туршия по желание.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар