Постна манджичка от прясно зеле

04/11/2017
Величка  Калева
отВеличка КалеваНовак46615
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо215
  • Преглеждания за месеца214
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • зеле – 1 кг
  • домати – 4 - 5 домата
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • дафинов лист – 1 листенце
  • олио - 5 - 6 с.л.
  • сол
  • черен пипер – 3 – 4 зрънца
  • лют пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се нарязва на средни лентички (режете така, както предпочитате). Посолява се и леко се претрива.

В загрятото олио се поставя зелето, смачканият чесън и се сипват 1–2 ч. ч. вода. Съдът се похлупва и се оставя на тих огън да се задуши. От време на време се разбърква.

Когато зелето е почти готово се прибавят настърганите домати, черният пипер, дафиновият лист, малко лют пипер и се готви до готовност.

Ако има нужда от сол се овкусява допълнително, а дафиновият лист и черният пипер се изваждат.

Когато се сервира се поръсва обилно (въпрос на вкус) с лютият пипер и няколко листенца магданоз. И за да стане още по-люто, си хапвате зелето с още чесън.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар