Постни чушки с прясно зеле

04/11/2017
"Уникално вкусно постно ястие, което ще обере овациите на цялото семейство "
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 697
  • Преглеждания за месеца1696
  • Преглеждания за седмицата103
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете зелето и го сложете в широка тенджера. Нарежете чушките и моркова на ситно и ги добавете към зелето. Сипете 500 мл вода и сока от един лимон. Разбъркайте и варете около 40 минути на слаб огън.

През това време нарежете лука на ситно и го запържете. Изцедете боба от водата и го добавете към лука.

Прибавете 1 ч.л. червен пипер, нарязан джоджен и запържете за около пет минути. Оставете да се охлади и напълнете сухите чушки, които предварително сте накиснали във вряла вода.

Готовото зеле прехвърлете в тава. Сложете доматеното пюре, 1 ч.л. червен пипер, 1 к.л. черен пипер, сол на вкус, ориза, олио и разбъркайте.

Сложете пълнените чушки и ако водата не покрива зелето, долейте. Запечете за около 30-40 минути на 200 градуса. Готовото ястие поръсете с копър и магданоз.подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар