Постен боб със зеленчуци на фурна

04/11/2017
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф643406373
"Вкусотии от кухнята на баба - ще искате да си запишете тази рецепта "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 533
  • Преглеждания за месеца202
  • Преглеждания за седмицата36
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете почистения и измит боб без никакви добавки.

В тава загрейте олиото и запържете ситно нарязания лук и нарязаните на малки кубчета моркови.

Добавете нарязаните на кубчета чушки, прецедените гъби и нарязаната на кубчета тиквичка, пържите докато останат на мазнина.

Добавете брашното и запържете за 2минути, прибавяте червения пипер, разбърквате и веднага отстранявате от огъня.

Към запържения зеленчук добавете прецедения боб, долейте от чорбата му докато се покрие.

Посолете и поръсете черен пипер на вкус, прибавете клонките сминдух и поставете тавата в предварително загрята на 180 градуса фурна и печете до лек загар на ястието.

Преди да сервирате отстранете клонките сминдух. Много вкусен боб, който горещо препоръчвам и за основно ястие, и като гарнитура.подобни рецепти тук

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар