Постен боб със зеленчуци на фурна

04/11/2017
Мария Симова
отМария СимоваИноватор539355343
"Вкусотии от кухнята на баба - ще искате да си запишете тази рецепта "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 373
  • Преглеждания за месеца1372
  • Преглеждания за седмицата61
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • бял боб - 400 г бял
  • олио – 100 мл
  • лук – 1 глава
  • моркови – 1 бр.
  • чушки – 1 бр. зелена
  • чушки – 1 бр. червена
  • тиквички – 1 бр.
  • стерилизирани гъби – 1 буркан компотен
  • брашно – 2 с.л.
  • червен пипер – 1 с.л.
  • черен пипер – на вкус
  • сол – на вкус
  • сминдух – 2 клонки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете почистения и измит боб без никакви добавки.

В тава загрейте олиото и запържете ситно нарязания лук и нарязаните на малки кубчета моркови.

Добавете нарязаните на кубчета чушки, прецедените гъби и нарязаната на кубчета тиквичка, пържите докато останат на мазнина.

Добавете брашното и запържете за 2минути, прибавяте червения пипер, разбърквате и веднага отстранявате от огъня.

Към запържения зеленчук добавете прецедения боб, долейте от чорбата му докато се покрие.

Посолете и поръсете черен пипер на вкус, прибавете клонките сминдух и поставете тавата в предварително загрята на 180 градуса фурна и печете до лек загар на ястието.

Преди да сервирате отстранете клонките сминдух. Много вкусен боб, който горещо препоръчвам и за основно ястие, и като гарнитура.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар