Есенна чорбичка

08/11/2017
Биляна
отБилянаГотвач1733742352
"Богата чорбичка с аромат на есен - подарък от нас за вас "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо346
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Водата се налива в тенджера и се слага на котлона да се топли. Всички зеленчуци се почистват и измиват. Червената и зелената чушка се нарязват на не много ситни парченца.

Стръкът праз и морковите се нарязват на кръгчета, а картофите след като се обелят се режат на кубчета. Броят на картофките зависи от големината им.

Малко преди да заври водата, когато стигне около 90 градуса, последователно се слагат вече нарязаните зеленчуци - праз, червена и зелена чушка и морковите.

Оризът се измива и също се добавя при врящите зеленчуци. След като поврат малко се настъргва доматът. Накрая се слагат и картофите.

Когато омекнат всички зеленчуци водата се сгъстява с брашното. Отнема се от котлона, посолява се и се поръсва с малко черен пипер.

Докато леко изстива чорбичката се нарязват на ситно магданозът и целината. Те също се слагат при зеленчуците, чорбата не се вари повече.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар