Картофени кюфтета с топено сирене

05/11/2017
"Няма да преувеличим, ако кажем, че тези картофени кюфтенца направо се топят в устата "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 469
  • Преглеждания за месеца131
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • картофи - 2 кг
  • яйца - 2 бр.
  • лук - 1 голяма глава
  • масло - 50 г
  • сирене - 100 - 150 г
  • кашкавал - 200 г
  • галета - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • топено сирене
  • за панировката
  • яйца - 5 бр.
  • брашно - 4 с. л.
  • галета - 6 с.л.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и нарязват на кубчета. Слагат се в тенджера, заливат се с вода и се слагат да се варят. Ако искате за станат по бърза се заливат с топла вода.

Докато се варят се настъргва кашкавалът и се намачква сиренето. Когато се сварят картофите се излива водата и докато са още топли се намачкват.

Към тях се добавят кравето масло и настърганият кашкавал. Объркват се много бързо за да може да се разтопи всичко и да се разпредели равномерно.

След това се обелва лукът и се настъргва при картофите или се нарязва на много ситно. Добавят се намачканото сирене, сол, черен пипер, галетата и двете яйца. Всичко се разбърква до получаване на картофен "пастет".

Другите 5 яйца се разбиват в купа, а брашното и галетата се размесват в плитък съд. Олиото се излива в тиган да заври.

През това време от картофеният " пастет" се оформят кюфтенцата, като във всяко едно от тях се слага малко парче топено сирене.

Овалват се в брашното с галета, след това в разбитите яйца, отново в брашно и яйце, и чак след това се слагат да се пържат в силно загрятото олио.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар