Пиле с ориз, праз и маслини

05/11/2017
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф811467927
"Пиле, праз и маслини - очаквано вкусна комбинация "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 261
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пилето в подсолена вода, като го препенвате в началото. Извадете пилето от бульона и го обезкостете на по едри късчета, а бульона прецедете и запазете.

В тава налейте олиото и добавете маслото, прибавете нарязания праз лук и запържете за кратко.

Добавете предварително измит и добре прецеден от водата ориз, запържете за кратко. Прибавете обезкостеното месо, черен пипер на вкус и разбъркайте.

Свалете тавата от котлона, налейте 1200 мл от бульона при ориза, пуснете 2 шепи маслини и ако е нужно посолете, не забравяйте че маслините също са солени.

Поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете до усвояване на чорбата от ориза. Извадете тавата и покрийте плътно със алуминиево фолио да се задуши ястието, сервирайте.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!