Пиле с ориз, праз и маслини

05/11/2017
Мария Симова
отМария СимоваИноватор543355373
"Пиле, праз и маслини - очаквано вкусна комбинация "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо701
  • Преглеждания за месеца700
  • Преглеждания за седмицата74
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пиле – 1 бр.( 2 кг)
  • ориз – 400 г
  • праз – 2 стръка
  • маслини – 2 шепи
  • олио – 50 мл
  • масло – 70 г
  • сол – на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пилето в подсолена вода, като го препенвате в началото. Извадете пилето от бульона и го обезкостете на по едри късчета, а бульона прецедете и запазете.

В тава налейте олиото и добавете маслото, прибавете нарязания праз лук и запържете за кратко.

Добавете предварително измит и добре прецеден от водата ориз, запържете за кратко. Прибавете обезкостеното месо, черен пипер на вкус и разбъркайте.

Свалете тавата от котлона, налейте 1200 мл от бульона при ориза, пуснете 2 шепи маслини и ако е нужно посолете, не забравяйте че маслините също са солени.

Поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете до усвояване на чорбата от ориза. Извадете тавата и покрийте плътно със алуминиево фолио да се задуши ястието, сервирайте.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар