Голяма хрупкава шоколадова бисквита

05/11/2017
marcheva14  Мария Симеоно
отmarcheva14 Мария СимеоноИноватор45967737621
"Колкото по-голяма е бисквитата, толкова по-щастливи са всички деца "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 760
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • масло - 113 г на стайна температура
  • захар - 50 г кристал
  • кафява захар - 100 г светла
  • яйца - 1 бр. L размер
  • ванилия - 1 ч. л. екстракт
  • брашно - 190 г
  • сода за хляб - 4 г или 3/4 ч. л.
  • сол - 1/2 ч. л.
  • шоколадови пелети - 160 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 170/180 градуса; Дебела чугунена форма/тиган или форма с много плътна основа с диаметър 23-24 см.

В самата форма на слаб котлон се разтопява маслото. Сваля се и се добавят двата вида захар. Разбърква се с дървена шпатула. Леко се охлажда и се добавя яйцето. Разбърква се, докато се приеме от маслото.

Сместа се уеднаквява, става гъста и тежка, но все още се забелязва течното масло.

Добавя се ванилията, брашното, разбъркано със содата за хляб, солта и пелетите шоколад. Разбърква се с дървената шпатула, тестото е тежко, заглажда се. Поставя се във фурната.

Пече се на 180 градуса за около 20 минути до златисто.

След като се охлади се нарязва на тортени парчета. Може да се добави ванилов сладолед или топка сметана.

Източник: HomeCookingподобни рецепти тук

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар