Моите кюфтета по чирпански с гарнитура ароматен ориз Жасмин

05/11/2017
marcheva14  Мария Симеоно
отmarcheva14 Мария СимеоноГотвач40664731331
"Най-вкусните, които може да опитате "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо693
  • Преглеждания за месеца692
  • Преглеждания за седмицата195
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. На котлон се поставя тенджера с достатъчно количество подсолена вода.

В купа се смесват продуктите за каймата. Главата лук се смила през чопър или през ренде, за да може кюфтенцата да имат по-добра консистенция. С лъжицата за сладолед се дозират, за да имат еднакъв вид и количество.

Овалват се в брашно и се пускат във врящата подсолена вода. Сваряват се, докато променят цвета си, около 3-4 мин. Времето се измерва след като заври водата. Изваждат се и се оставят настрана.

2. В тенджера с мазнина се задушава нарязан на по-едро лук, добавя се и наситненият корен от целината. Готви се за около 2-3 минути. Добавят се нарязаните моркови и чушки. Задушават се до омекване.

Прибавят се картофите на кубчета и червен пипер, разбърква се, за да полепне по зеленчуците, добавят се черен пипер, наситнени листа от целина и солта. Накрая се добавя и доматеното пюре размито в малко вода. Долива се още гореща вода - около 300 мл.

Когато сместа заври се прибавят и кюфтенцата. Похлупва се с капак и се оставя на умерен котлон да къкри или за около 20-25 минути, докато зеленчуците напълно се сготвят.

3. По желание се приготвя гарнитура от сварен ароматен ориз Жасмин. В разтопената мазнина се прибавя оризът. Запържва се докато зърната станат стъклени, прибавя се бульонът и всички подправки.

Готви се до полуготовност, сваля се от котлона и се захлупва с капак. Оставя се за около 15 мин. Поръсва се с наситнен магданоз.подобни рецепти тук

5 10
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар