Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Печени Картофи»Постни картофи с карфиол на фурна

Постни картофи с карфиол на фурна

Valentina DichevaValentina Dicheva
Чирак
7272024
Постни картофи с карфиол на фурна
Снимка: Valentina Dicheva
1 / 3
05/11/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Това ли най-вкусното постно ястие, което сте опитвали напоследък или да?"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • карфиол - 300 г
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 2 бр.
  • олио - 5 - 6 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • магданоз - 1 връзка
  • брашно - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карфиолът се накъсва на малки розички и се сварява в подсолена вода. Изважда се от водата и се поставя в тава, дъното на която е намазано с олио.

Картофите, морковите и чушките се нарязват. Посоляват се и задушават за 5-10 мин., поръсват се с черен пипер и се прехвърлят в тавата. Ястието се поставя във фурната и се пече за около 25 мин. при 220 градуса до получаване на златист загар на картофите.

Чесънът се нарязва на малки парченца и се запържва в олио заедно с брашното до златисто, прибавя се бульона, в който е варен карфиолът. Сосът се вари на слаб огън до сгъстяване.

Тавата се изважда от фурната, ястието се залива със соса, поръсва се с нарязания магданоз и се връща във фурната за още 2-3 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: