Постен ориз с гъби и спанак на фурна

05/11/2017
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру158281544510
"Толкова вкусно и богато, че въобще няма да се сетите за пържола "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо216
  • Преглеждания за месеца215
  • Преглеждания за седмицата39
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязва се лук на ситно, морковът се обелва и нарязва на кръгчета, гъбите се почистват с четка, спанакът се почиства от стеблата.

Загрява се олио в тенджерка и задушаваме нарязаните лук и моркови.

Добавят се нарязаните на парченца гъби и спанак. Разбърква се и задушаваме за кратко, докато отделената течност от гъбите се поизпари.

Сипва се измит и отцеден ориз, разбърква се, прибавяме сол, черен пипер, мащерка, листенца пресен джоджен, нарязани с магданоза.

Сипва се топла вода да покрие продуктите и оставяме за 3-4 минути на котлона, колкото да набъбне оризът.

Прехвърля се в тавичка и печем в загрята фурна на 180 градуса до готовност.Уникално вкусно постно ястие!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар