Постна яхния с артишок и картофки

05/11/2017
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваПомощник Готвач2202641438
"Топ предложение за вкусна безмесна яхния, не пропускайте да се възползвате "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо164
  • Преглеждания за месеца163
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • картофи - 3 бр. големи
  • артишок - 500 г
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 бр. голяма, зелена
  • домати - 1 бр. голям
  • доматен концентрат - 1 ч.л.
  • олио - 125 мл
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • девесил - 3 щедри щипки (сух)
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • За гарниране
  • чушки - 1 бр. суха, червена, ситно натрошена
  • магданоз - 2 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Накълцайте лука и зелената чушка и ги запържете до омекване в загрятото на среден огън олио. Сложете дафиновите листа, сол и черен пипер.

2. Настържете и прибавете домата заедно с доматения концентрат. Когато ползвам такъв не добавям червен пипер, защото ястието и без него се оцветява достатъчно. Гответе няколко минути и налейте около 1300 мл вода (в процеса на готвене си доливайте, ако е необходимо).

Докато чакате да заври се заемете с останалите зеленчуци.

3. Картофите обелете и нарежете на едри парченца, а артишока почистете от външните твърди листа и власинки във вътрешността му при наличие на такива. Нарежете го на четвъртинки.

4. Сложете във врящия бульон първо аришока, а след 5-6 минути и картофите. Подправете с още сол и девесила. Варете до готовност на зеленчуците-около 18-20 минути.

5. Поднесете яхнията гореща, поръсена с натрошена, суха червена чушка (може и люта) и прясно накълцан магданоз.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар