Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Яхния»Постна яхния с артишок и картофки

Постна яхния с артишок и картофки

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Постна яхния с артишок и картофки
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 7
05/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Топ предложение за вкусна безмесна яхния, не пропускайте да се възползвате"

Необходими Продукти

  • картофи - 3 бр. големи
  • артишок - 500 г
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 бр. голяма, зелена
  • домати - 1 бр. голям
  • доматен концентрат - 1 ч.л.
  • олио - 125 мл
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • девесил - 3 щедри щипки (сух)
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • За гарниране
  • чушки - 1 бр. суха, червена, ситно натрошена
  • магданоз - 2 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте лука и зелената чушка и ги запържете до омекване в загрятото на среден огън олио. Сложете дафиновите листа, сол и черен пипер.

Настържете и прибавете домата заедно с доматения концентрат. Когато ползвам такъв не добавям червен пипер, защото ястието и без него се оцветява достатъчно. Гответе няколко минути и налейте около 1300 мл вода (в процеса на готвене си доливайте, ако е необходимо).

Докато чакате да заври се заемете с останалите зеленчуци.

Картофите обелете и нарежете на едри парченца, а артишока почистете от външните твърди листа и власинки във вътрешността му при наличие на такива. Нарежете го на четвъртинки.

Сложете във врящия бульон първо артишока, а след 5-6 минути и картофите. Подправете с още сол и девесила. Варете до готовност на зеленчуците-около 18-20 минути.

Поднесете яхнията гореща, поръсена с натрошена, суха червена чушка (може и люта) и прясно накълцан магданоз.

Постната яхния с артишок и картофки е готова.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: