Постен ориз по мексикански

05/11/2017
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаИноватор316868793
"За постен - постен е, но също така е и ароматен, пикантен и толкова вкусен, че няма да искате да го делите с другиго "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо391
  • Преглеждания за месеца390
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете предварително ориза до готовност (в около 600 мл вода за около 30 мин). Нарежете лука и чесъна на ситно.

Загрейте 2 с.л от олиото и запържете лука и чесъна. Добавете нарязаните чушки (зелена и люта), доматите, лимоновия сок и кимиона.

Разбъркайте хубаво, захлупете с капак и гответе до омекване на зеленчуците. Разбъркайте с червения боб. Добавете останалото олио и сварения ориз.

Отново разбъркайте, гответе още около минута и сервирайте.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар