Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Постен ориз по мексикански

Постен ориз по мексикански

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Постен ориз по мексикански
Снимка: Нина Иванова Иванова
2 / 3
05/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"За постен - постен е, но също така е и ароматен, пикантен и толкова вкусен, че няма да искате да го делите с другиго"

Необходими Продукти

  • олио - 3 с.л.
  • лук - 1 бр. средно голяма глава
  • чесън - 2 скилидки
  • чушки - 1 бр. зелена (нарязана на кубчета)
  • домати - 2 бр.
  • люти чушки - 1 бр.
  • лимонов сок - 1 с.л
  • кимион - 1/2 ч.л смлян
  • сол - 1 ч.л.
  • боб - 400 г червен (сварен от консерва)
  • ориз - 220 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете предварително ориза до готовност (в около 600 мл вода за около 30 мин). Нарежете лука и чесъна на ситно.

Загрейте 2 с.л от олиото и запържете лука и чесъна. Добавете нарязаните чушки (зелена и люта), доматите, лимоновия сок и кимиона.

Разбъркайте хубаво, захлупете с капак и гответе до омекване на зеленчуците. Разбъркайте с червения боб. Добавете останалото олио и сварения ориз.

Отново разбъркайте, гответе още около минута и сервирайте.

Постният ориз по мексикански е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
За втори път приготвям тази вкусна рецепта, но понеже мъжете вкъщи са трима, и се бунтуват на постни ястия, този път добавих и задушено свинско филе.
Благодаря за невероятната идея- ястието се приготвя бързо, а резултатът е отличен!
28.01.2023 20:48