Пълнен лук с постна плънка

06/11/2017
Rumi Kuskuschieva
отRumi KuskuschievaЧирак13255
"И на вас ви се дояде, нали?"
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо235
  • Преглеждания за месеца234
  • Преглеждания за седмицата101
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете лука от люспите. С тънък нож или лъжица издълбайте вътрешността. Бланширайте лука, като го пуснете в тенжера с вряла вода за около 5 минути. С помощта на решетъчна лъжица го извадете.

Морковът се обелва, настъргва се и се запържва в горещо олио, към него се добавя издълбаната част от лука (нарязана на ситно), ориза, доматеното пюре и подправките, и се пържи за още около минута.

След това се долива 450 мл вода и се готви докато оризът набъбне и поеме водата.

Издълбаните глави лук се пълнят със готовата смес. Подреждат се в тава, налива се два пръста вода и ястието се пече в загрята фурна на 200 градуса за около 20 минути.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар