Печено постно зеле с нахут

05/11/2017
"Вкусно и постно по селски - няма как да не ви хареса "
Приготвяне25 мин.
Готвене80 мин.
Общо105 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо411
  • Преглеждания за месеца410
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете зелето на ситно. Почистете морковите и доматите и нарежете и тях. Смесете зеленчуците, овкусете със сол и намачкайте с ръце, до омекване на зелето.

Сложете зелето в подходящ съд за готвене. Добавете червения пипер, олиото и налейте топла вада, до нивото на зеленчуците.

Сварете на бавен огън до омекването на зелето. Ястието трябва да остана на мазнина.

Изсипете зелето в тава за печене, добавете чубрица, черен пипер и нахута, заедно с течността. Разбъркайте и загладете.

Поставете тавата в загрята фурна до 200 градуса.

Запечете ястието до кафеникав загар.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар