Постни зеленчукови кюфтенца с орехов сос

05/11/2017
Гергана  Георгиева
отГергана ГеоргиеваИноватор280854681
"Не се чудете, не се майте, щом вече трета бира си отваряме, значи са супер "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо699
  • Преглеждания за месеца698
  • Преглеждания за седмицата72
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте картофите и ги сварете. Отцедете ги от водата и ги оставете да се охладят, след което ги обелете и ги пасирайте с преса или ги намачкайте с вилица. Сложете на огъня 1/2 литър вода и след ката заври пуснете в нея карфиола и морковите.

Добавете 2 с.л. оцет и 1/2 ч.л. сол. Оставете така зеленчуците да се варят около 10-15 минути, докато поомекнат, до полуготовност.

След това ги отцедете от водата, охладете ги и ги нарежете на много дребно. Сложете ги при картофите. Рендосайте лука на ренде, а магданоза накълцайте на ситно и тях сложете при останалите зеленчуци.

Подправете със зеленчукова подправка, олио и сол на вкус, след което омесете хубаво всичко заедно, до получаване на еднородна смес. От нея оформете с ръце кюфтенца.

В купа разбъркайте брашното с газираната вода, така че да получите рядка каша. В чиния изсипете галетата. В тавичка сложете хартия за печене. С помощта на четка намажете хартията с олио.

Вземайте едно по едно кюфтенцата и ги топвайте в рядката брашнена каша от всички страни, а след това ги оваляйте хубаво в галетата.

Подредете ги в тавичката и ги сложете във загрята фурна да се пекат на 200 градуса. Печете, докато станат златисти, около 30 минути.

През това време си пригответе соса. Смелете в блендер орехите, магданоза и чесъна. Подправете получената смес със зехтин, лимонов сок и сол на вкус. Добавете малко вода и разбъркайте соса.

Сервирайте зеленчуковите кюфтенца с така приготвения сос към тях. Освен, че са вкусни, така приготвени са и много полезни.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар