Малки постни питки с ръжено брашно и семки

05/11/2017
"Идеални не само за пости, но и за похапване по всяко време на годината - мини питки с ръжено брашно и семки "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо174
  • Преглеждания за месеца173
  • Преглеждания за седмицата46
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • ръжено брашно - 200 г
  • оризово брашно - 100 г
  • брашно - 250 г бяло
  • картофено нишесте - 50 г
  • олио - 3 с.л.
  • слънчогледови семки - 120 г белени
  • сол - 1/2 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • сода бикарбонат - 1/2 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • вода - хладка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте всички видове брашно в купа. Прибавете олиото, солта, захарта, слънчогледовите семки, картофеното нишесте и содата, предварително угасена с оцета.

Разбъркайте и добавете хладка вода /около 1 ч.ч./.

Замесете тесто. Тестото е готово, когато спре да ви лепне по ръцете и се събере на топка.

Покрийте тестото с найлоново фолио и го оставете за около 20 минути на топло.

Разделете тестото на 12 топки.

Притеснете всяка топка с длани и оформете питките. Наредете ги в тава, застлана с домакинска хартия, която сте напръскали с малко олио.

Притиснете всяка питка с вилица. Оставете питките отново за около 20 минути на топло.

Изпечете питките в загрята фурна на 180 градуса до кафеникав загар.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар