Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Пищна салата Ветрило с нар и бели аспержи

Пищна салата Ветрило с нар и бели аспержи

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Пищна салата Ветрило с нар и бели аспержи
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 8
06/11/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2
"Когато искате да направите незабравимо впечатление - заложете на ефектната и пищна салата Ветрило с нар и бели аспержи"

Необходими Продукти

  • салата айсберг - 300 г
  • домати - 1 бр.
  • краставици - 200 г
  • моркови - 1/2
  • аспержи - 230 г бели, консервирани
  • риба тон - 90 г
  • лук - 1/2 глава, бял салатен
  • нар - зрънца за поръсване
  • маслини - 7 - 8 бр.
  • За дресинга
  • зехтин - на вкус
  • балсамов оцет - на вкус
  • сол - на вкус
  • балсамова редукция - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накъсайте айсберга с пръсти, поставете в голяма цедка и измийте добре под течаща вода. Оставете да се отцеди.

Нарежете домата на парченца, лука на тънки полумесеци, а моркова и краставицата на фини надлъжни ивички.

В салатиера подредете в основата айсберга, а останалите зеленчуци в подобна на ветрило форма според вашето въображение.

Рибата тон отцедете от мазнината и течността в консервата. Разпределете в двата края на салатата. Украсете с аспержите, маслините и зрънцата нар.

За дресинга смесете балсамовия оцет със зехтина и солта. Количествата са според вашия вкус и усет. Поръсете с тази смес и с балсамовата редукция.

Поднесете с чаша добре изстудено бяло винце.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка: