Филе от риба със сос от чери домати и каперси

06/11/2017
"Вкусно и красиво - тези са сред най-любимите ни рецепти "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо132
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • зехтин - 50 мл
  • чесън - 2 скилидки
  • люти чушки - 1 зелена
  • маслини - 10 - 12 зелени
  • аншоа - 2 филенца
  • каперси - 1 с.л.
  • чери домати - 300 г
  • магданоз - 1 връзка
  • лимонов сок - от 1 - 2 лимона
  • черен пипер
  • сол
  • филе от риба - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В загретия зехтин се слагат наситнените чесън, аншоа, люта чушка и маслини, задушават се около 2 минути и се прибавят разполовените чери домати.

Оставя се да покъкри 5-6 минути и се прибавят каперсите и лимоновият сок.

Изчакваме течтостта да поизври и сосът да е средно гъст, махаме от котлона и поръсваме с наситнения магданоз, черния пипер и сол, ако маслините и каперсите не са много солени.

Филетата се запичат на грил тиган и се заливат с горещия сос.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар