Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Филе от риба със сос от чери домати и каперси

Филе от риба със сос от чери домати и каперси

Филе от риба със сос от чери домати и каперси
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
17/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Вкусно и красиво - тези са сред най-любимите ни рецепти"

Необходими Продукти

  • зехтин - 50 мл
  • чесън - 2 скилидки
  • люти чушки - 1 зелена
  • маслини - 10 - 12 зелени
  • аншоа - 2 филенца
  • каперси - 1 с.л.
  • чери домати - 300 г
  • магданоз - 1 връзка
  • лимонов сок - от 1 - 2 лимона
  • черен пипер
  • сол
  • филе от риба - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В загретия зехтин се слагат наситнените чесън, аншоа, люта чушка и маслини, задушават се около 2 минути и се прибавят разполовените чери домати.

Оставя се да покъкри 5-6 минути и се прибавят каперсите и лимоновият сок.

Изчакваме течтостта да поизври и сосът да е средно гъст, махаме от котлона и поръсваме с наситнения магданоз, черния пипер и сол, ако маслините и каперсите не са много солени.

Филетата се запичат на грил тиган и се заливат с горещия сос.

Филето от риба със сос от чери домати и каперси е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: