Мармалад от праскови

28/08/2012
Валена
отВаленаНовак
"Понякога си мислим, че затваряме в бурканчета не просто мармалад от праскови, а слънчеви лъчи!"
Приготвяне35 мин.
Готвене90 мин.
Общо125 мин.
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 070
  • Преглеждания за месеца288
  • Преглеждания за седмицата134
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг3.9 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете добре узрели, макар и дребни праскови. Почистете ги от костилките и ги смелете през машинка за месо.

Смляната прасковена каша сипете в голяма тава заедно със захарта, 2 пръчки канела и 3 ч.ч. вода. Сложете мармалада да ври на тих котлона, при непрекъснато бъркане.

Постепенно засилвайте огъня и бъркайте без да спирате. Мармаладът от праскови трябва да се сгъсти така, че дървената шпатула да прави пътечка по дъното на тавата.

Разбъркайте накрая с лимонтузуто и след няколко минути свалете от котлона. Махнете пръчките канела и разсипете горещия мармалад в бурканчета. Оставете ги обърнати да изстинат.подобни рецепти тук

5 3
4 2
3 0
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

gencho
gencho
16.07.2014 00:05
И аз утре ки прам мармалад
0
0
Наска
Наска
30.08.2013 16:19
направих го мармалада стана невероятен
1
0
Даниела
Даниела
29.10.2012 16:26
Почнах да го правя сладкото....дано се справя
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв