Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Бърза баница с месо

Бърза баница с месо

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Бърза баница с месо1 / 2
28/08/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
"Когато имате малко време, никога не се колебайте - бърза баница с месо пригответе и нагостете цялото семейство!"

Необходими Продукти

  • олио - 3/4 ч.ч.
  • вода - 1/4 ч.ч.
  • сол - на върха на ножа
  • сода - 1/4 ч.л. бикарбонат
  • брашно - за умерено твърдо тесто
  • за плънката
  • кайма - 750 - 800 г
  • масло - 3 с.л.
  • лук - 1 голяма глава кромид
  • сол
  • черен пипер - млян, на вкус
  • ким - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд на котлона смесете водата, олиото, солта и содата. Щом възври, дръпнете от огъня и във врящото олио започнете да добавяте брашно, като бъркате интензивно и непрекъснато. Прибавете толкова брашно, че да се получи умерено твърдо тесто. Готовото тесто разделете на 2 части.

Разточете едната част и я сложете в подмазнена тава. Отгоре разпределете плънката, приготвена от запържените в маслото лук и кайма, овкусена с подправките.

Отгоре сложете и втория разточен лист. Набодете бързата баница с месо с вилица по повърхността и сложете да се изпече в умерено загряна фурна. По желание преди печене може да я намажете с малко масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
54
41
31
20
10
Дай твоята оценка: