Панирани шницели от свинско месо

06/11/2017
zarq666@gmail.com
отzarq666@gmail.comГотвач3021091364
"Голяма вкусотия сме ви приготвили, но ще я дадем само на онези, които са донесли бира за подкуп "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо831
  • Преглеждания за месеца830
  • Преглеждания за седмицата139
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • свинско контра филе - 6 бр.
  • олио - 50 мл
  • черен пипер - прясно смлян
  • сол
  • за панировката
  • галета
  • брашно
  • царевично брашно
  • яйца - 2 бр.
  • соев сос - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските контра филета се измиват и се подсушават с домакинска хартия.

Начукват се на тънко много внимателно с чукче за месо през стреч фолио. По желание може да ги изрежете с форма по избор - елипси, триъгълници или правоъгълници.

Всеки шницел се поръсва с черен пипер и малко сол и се оставя за 15-20 минути да поеме аромата на черния пипер и да се осоли.

В дълбока купа се разбиват яйцата със соевия сос.

В широка чиния се смесват равни количества бяло брашно, галета и царевично брашно. Добавя се прясно смлян черен пипер, сол на вкус и се разбърква хубаво.

В тиган с дебело дъно се сгорещява олиото.

Разчуканите шницели първо се овалват в сухите съставки, след което се потапят в сместа с разбитите яйца със соевия сос и отново в сухата смес. Пържат се от двете страни до приятен златисто-кафяв загар.

Оставят се за кратко върху кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина и се сервират със свежа салата по избор.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар