Зеленчуково ризото

07/11/2017
"Ароматно ризото с дъх на есен - препоръчваме от сърце "
Приготвяне35 мин.
Готвене50 мин.
Общо85 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо315
  • Преглеждания за месеца314
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В загрят дълбок тиган слагате 1/2 пакетче от маслото, лука, който предварително е нарязан на кубчета, и ориза.

Запържвате, докато оризът стане леко прозрачен, прибавяте измитите и нарязани на кубчета зеленчуци, и овкусявате с гореизброените подправки.

Отново разбърквате за кратко и започвате да наливате водата или бульона /съотношението между ориза и течността е 1:3/ на части, докато не бъде поета течността от ориза.

Като от време на време разбърквате внимателно, стараейки се да запазите цялостта на оризовите зрънца и същевременно да постигнете кремообразна текстура.

За нея ще спомогне и добавянето на течната готварска сметана към края на гозбата. След това изключете котлона и добавете останалата половина от маслото, охладено и на кубчета.

Приятен апетит!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар