Солени кифлички с чушки и маслини

07/11/2017
"Неустоим аромат, който ще събуди цялото семейство още преди будилника "
Приготвяне40 мин.
Готвене25 мин.
Общо65 мин.
Порции28
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо270
  • Преглеждания за месеца269
  • Преглеждания за седмицата34
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сипете хладкото мляко. Към него добавете захарта и маята. Разбъркайте и оставете маята да се активира. Смесете солта, бакпулвера и 7 лъжици от брашното.

Към шупналата мая добавете олиото, едното яйце и единия белтък на второто. Жълтъка заделете за намазване. Разбъркайте течните съставки и към тях прибавете заделеното брашно с бакпулвера и солта.

Отново разбъркайте до смесване на продуктите. В останалото брашно направете кладенче и изсипете сместа. Замесете меко и нелепнещо тесто. Поставете тестото в намазнена купа, покрийте и оставете за около един час.

Печените и почистени чушки нарежете на дребно. Овкусете с олио, копър, магданоз и разбъркайте. Към тях добавете натрошеното сирене и нарязаните маслини.

Втасалото тесто разделете за по-лесно на три и разточете три кръга. Всеки кръг нарежете на триъгълници. Върху широката част на всеки триъгълник сложете от сместа. Навийте на кифлички, като в началото захлупите двете страни навътре.

Застелете тава с хартия и наредете кифличките на разстояние. С помощта на четка ги намажете с жълтъка, разбит с прясното мляко, и поръсете със сусам. Не е нужно да чакате повторно втасване. Печете в загрята фурна на 180 градуса около 25 минути или до златист цвят.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Йорданка Ковачева
Много апетитни! :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв