Яхния от лучени яйца с доматен сос

08/11/2017
Христилияна Личева
отХристилияна ЛичеваИноватор321943462
"Вземете си допълнително хляб, защото, като излапате яхнийката, ще искате да отопите целия сос в чинията "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо609
  • Преглеждания за месеца116
  • Преглеждания за седмицата33
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • лук - 4 - 5 глави
  • яйца - 7 - 8 бр.
  • доматен сос - 450 мл
  • вода - 1 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се почиства и се разрязват на по-едри парчета. След това се слагат в чопър и се нарязват на много малки парчета.

В тиган се слага малко олио да се загрее. След като се загрее олиото се прибавя нарязаният лук да се запържи леко.

Когато лукът почне да омеква се прибавя доматеният сос и водата. Подправя се със сол и черен пипер на вкус.

Оставя се за малко на котлона да поври, като от време на време се разбърква. Нужни са му около 7-10 минути.

След това се чупят яйцата върху доматения сос. Яйцата се слагат на разстояние едно от друго.

Оставя се на котлона за още 5-7 минути.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар