Сочно пиле с картофи, гъби и кашкавал

06/09/2012
Blaga
отBlagaНовак1
"Сочно, ароматно и много вкусно пилешко месце, което се изяжда за нула време "
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо10 363
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

  • кашкавал - 1 малко пакетче (200 - 300 г)
  • гъби - 100 - 200 г
  • червени чушки - 1 брой
  • картофи - 1 кг
  • лук - 2 - 3 глави кромид
  • пилешко месо - по избор пилешки бутчета, филета, крилца и др.
  • подправки - универсална, за гъби
  • магданоз - стръкчета
  • черен пипер
  • сол
  • чубрица - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме пилешкото месо. В отделен съд пържим гъбите и лукът с една лъжичка масло и малко олио. Белим и режем картофите на парчета.

В една тава слагаме картофите, пилешкото, ситно нарязаната чушка, гъбите и лука. Добавяме подправките и малко бульон от свареното пилешко и печем.

Когато ястието стане почти готово слагаме настъргания кашкавал и ситно нарязания магданоз.подобни рецепти тук

5 12
4 5
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Пени
Пени
05.02.2013 04:48
Много вкусно! Браво! Съпругът много хареса пилето и тази рецепта е вече е част от семейните 'най-добри'! Едно различно нещо направих само - вместо печено в тава нарязах пилето на хапки и го задуших в глинен съд.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв