Есенна салата за ракийка

07/11/2017
zarq666@gmail.com
отzarq666@gmail.comГотвач3021091364
"Салатата е готова и докато ракийката още се охлажда, запишете си рецептата "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 160
  • Преглеждания за месеца2159
  • Преглеждания за седмицата1518
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се измиват, подсушават и изпичат в чушкопек. Прехвърлят се в найлонова торбичка, докато са още горещи, за да се обелят по-лесно, след като изстинат.

През това време морковите се почистват, обелват и настъргват на едро ренде. Празът се почиства от външните листа и се нарязва на ситно.

Смесва се с морковите и се поръсва със сол, ябълков оцет и зехтин. Разбърква се и се оставя да се овкуси.

Чушките се обелват, нареждат се по четири в порционни чинии, като се редуват зелена с червена чушка. Поръсват се със сол, ябълков оцет и зехтин.

Във всяка чиния се слага и по малко от морковената смес. Салатата се гарнира с нарязания на ивици кромид лук.

Поднася се задължително с домашна ракия!

Наздраве!подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар