Лазаня със смесена кайма

07/09/2012
Мартин
отМартинНовак31
"Обожаваме да похапваме лазаня, само търсим кой да ни я приготви "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо11 732
  • Преглеждания за месеца59
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • кайма - около 1/2 кг свинска и около 1/2 кг телешка кайма
  • доматен сок - около 150 мл домашен или от консерва
  • сметана - около 50 мл за паста
  • лук - 1/2 глава
  • чесън - около 3 скилидки
  • розмарин - 1 стрък
  • зехтин
  • кори - 1/2 пакет за лазаня
  • чушки - 2 - 3 печени, може и пресни
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме хубаво двата вида кайма заедно с малко олио, сол и пипер. В загрят тиган слагате малко зехтин и прибавяте ситно нарязания на кубчета лук и чесъна.

Оставяте ги да се карамелизират хубаво и прибавяте каймата, като през цялото време я "натрошавате" на малки хапки с помоща на дървена бъркалка.

Когато добие златист цвят, прибавяте нарязаната на ситно чушка, доматения сок и сметаната, като разбърквате внимателно, за да не се пресече.

Намаляте огъня и покривате с капак. Оставяте да къкри 2-3 минути. В предварително намаслена йенска купа покриваме дъното с кори за лазаня (гледаме да не се наслагват едно върху друго).

Слагаме около 4-5 листенца розмарин и намазваме отгоре хубаво с приготвения пълнеж. Покриваме с кора и повтаряме. Най-отгоре на лазанята слагаме малко от доматения сос и настъргваме обилно кашкавал или сирене по избор.

Печем лазанята със смесена кайма 30 минути (до омекване на корите) на 200 градуса.
Бон Апети!подобни рецепти тук

5 2
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар