Медени бисквити с бадеми

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k6k1
Медени бисквити с бадеми
Снимка: marcheva14
1 / 5
09/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Ако имаше Дядо Коледа, вместо подарък щяхме да му поръчаме да ни донесе по един чувал медени бисквитки с бадеми"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • захар мусковадо - 120 г
  • олио - 120 мл /зехтин/
  • мед - 3 с . л. течен
  • канела - 1 ч.л.
  • сода за хляб - 1/2 ч.л.
  • сол
  • бадемово брашно - 3 с.л.
  • брашно - около 370 до 380 г бяло
  • бадеми - белени
  • ДЕКОРАЦИЯ ОТ АЙСИНГ
  • белтъци - 1 бр.
  • лимонови капки - около 2 капки
  • пудра захар - около 200 - 250 г
  • сладко - за пълнежа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна 170 градуса; Плоска тава покрита с хартия за печене.

Яйцето се разбива с вилица и се добавят всички продукти без брашното. Разбива се с миксер на ниска скорост. Бавно се добавя брашното на порции до получаване на меко тесто. Не бива да лепне по ръцете. Дели се на две части. Покриват се с фолио, за да не изсъхват.

С точилка се разточва първата част от тестото върху хартия за печене с дебелина около 3-4 см. С правоъгълна форма се изрязват бисквити. Излишното тесто се събира и се прибавя към основното. Отново се разточва и оформят бисквити.

Подреждат се с разстояние в плоска тава върху хартия за печене. Отгоре се нареждат белени бадеми, разрязани през половината. Леко се притискат.

Бисквитите се пекат на 170 градуса за около 8-10 минути. Крайчетата на бисквитката трябва леко да се оцветят в кафеникаво. Изваждат се. Охлаждат се.

Декорация с айсинг

Един белтък се разпенва с капките лимонов сок с телена бъркалка. Започва да се добавя на порции пудрата захар, около 200 г. Гъстотата на айсинга трябва да е тежка и да пада от бъркалката на панделка.

Изсипва се в пош с мъничък накрайник /или без, внимателно срязан с ножица. Рисува се върху бисквитката фигурки по избор. Оставят се да изсъхнат за около 30 минути.

Медените бисквити с бадеми са готови.

Източник: Inspiration of Life

Забележка: Бисквитката е приятна, ароматна, но е постна. За сутрешното кафе е чудесна. Направих ги за опит, но това не е моята бисквитка, защото харесвам определено много маслени коледни бисквити.

За разнообразие няколко от тях напълних с лимонов кърд. Стои много освежаващо. Може да се напълнят и със сладко по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: