Пикантен пилешки дроб с лук и моркови в йена

05/09/2012
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 370
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пилешки дроб - 1 тарелка
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • лук - 1 глава кромид
  • чесън - 2 бр. скилидки
  • олио - 4 - 5 с.л. за пържене
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус, смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкия дроб се измива и се отцежда в гевгир. Нарязваме на жулиени моркова. Кромида нарязваме на порции. Добавяме скилидките чесън, които счукваме в хаванче.

На котлона в тиган с незалепващо покритие сипваме олиото и запържваме в него морковите и лука. С решетъчна лъжица ги изваждаме и отцеждаме от мазнината.

В същата мазнина пържим предварително овкусения със смлян черен пипер пилешки дроб. Осоляваме го малко преди да го махнем от котлона.

Отцеждаме и него от мазнината и прибавяме към лука и морковите. Всичко разбъркваме много добре и сервираме веднага с мек хляб и питие по избор на консуматора.подобни рецепти тук

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар