Солен венец с гъби

08/11/2017
ГАЛЯ ДУМАНОВА
отГАЛЯ ДУМАНОВАПомощник Готвач8996
"Ето и нещо вкусничко, което гарантирано ще се хареса на цялото семейство "
Приготвяне40 мин.
Готвене70 мин.
Общо110 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо151
  • Преглеждания за месеца150
  • Преглеждания за седмицата26
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се активира с половината от хладкото прясно мляко, захарта и 1 с.л. брашно.

Към пресятото брашно добавяме активираната мая и всички останали продукти, като от яйцето ще използваме само белтъка. Бъркаме с лъжица и доомесваме на ръка докато получим меко, но нелепнещо тесто.

Тестото се оставя на топло, за да удвои обема си. В загрято олио запържваме ситно нарязания праз, чушка, морков и гъби.

Когато зеленчуците омекнат добавяме каймата и пържим докато каймата стане на трохи, добавяме подправките и сваляме от котлона.

Втасалото тесто се разточва на набрашнен плот в кръгла форма с дебелина 5 мм. Когато вече сме готови с разточеното тесто по краищата му, но на 3 см разстояние, разпределяме плънката във формата на кръг, като в средата да се вижда празен кръг от тесто.

С края на тестото завиваме част от плънката, а вътрешната празна част разрязваме на триъгълници. С всяка част от получените триъгълници завиваме плънката /отвътре навън/.

Полученият солен венец намазваме с жълтък и поставяме в кръгла тава застлана с хартия за печене. Печем в загрята на 180 градуса фурна до златист цвят.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар