Пържени солени кошнички

08/11/2017
ГАЛЯ ДУМАНОВА
отГАЛЯ ДУМАНОВАПомощник Готвач9196
"Вкусно ли е - и още как. Опитайте и ще се уверите и сами "
Приготвяне35 мин.
Готвене40 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо153
  • Преглеждания за месеца152
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се активира с половината от хладкото прясно мляко, захарта и 1 с.л. брашно. Към пресятото брашно добавяме активираната мая и всички останали продукти.

Бъркаме с лъжица и доомесваме на ръка, докато получим меко, но нелепнещо тесто. Тестото се оставя на топло, за да удвои обема си. В сгорещеното олио прибавяме почистените и нарязани на ситно зеленчуци, пържим докато омекнат.

Прибавяме каймата и пак пържим за 6-7 минути до готовност на каймата, добавяме подправките и махаме от огъня. От втасалото тесто режем парчета, които разтегляме на ръка във формата на кръг.

Във всяко кръгче в средата с лъжица поставяме от готовата плънка. Краищата на тестото загъваме навътре върху плънката, но така, че най-вътрешната част от нея да остане открита.

Получените кошнички пържим в сгорещено олио до златисто. Това се прави със цялата част от тестото и плънката.подобни рецепти тук

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар