Бабините пълнени чушки

08/11/2017
Мария Симова
отМария СимоваИноватор533345283
"Само ориз и кайма не са достатъчни за баба, за да напълни чушки. Разберете тайната ѝ съставка "
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 646
  • Преглеждания за месеца4645
  • Преглеждания за седмицата2984
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • чушки – 10 - 12 бр.
  • доматен сок – 500 мл
  • олио – 50 мл
  • за плънката
  • олио – 50 мл
  • лук – 2 глави големи
  • кайма – 300 г
  • картофи – 3 бр. големи
  • ориз – 150 г
  • червен пипер – 1 с.л.
  • черен пипер – на вкус
  • чубрица – на вкус
  • магданоз – 5 - 6 стръка пресен
  • сол – на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете на ренде лука и картофите поотделно. Нагрейте олиото, запържете лука и каймата за около 10 минути.

Последователно добавете ориза, картофите и подправките, запържете докато останат на мазнина. Накрая добавете червения пипер, разбъркайте за кратко и премахнете плънката от котлона.

Измийте и изчистете чушките от кочаните и семките. С нож изрежете връхчетата отдолу, така че да стане малка дупчица.

Посолете чушките отвътре със сол и ги напълнете с плънката. Подредете ги в тава, залейте ги с доматения сок и полейте равномерно с олиото.

Завийте тавата с лист алуминиево фолио и я поставете в предварително нагрята на 200 градуса фурна, печете около 30 минути, след което отвийте фолиото и ги запечете.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар