Бабините пълнени чушки

08/11/2017
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф811467927
"Само ориз и кайма не са достатъчни за баба, за да напълни чушки. Разберете тайната ѝ съставка "
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо24 767
  • Преглеждания за месеца97
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

  • чушки - 10 - 12 бр.
  • доматен сок - 500 мл
  • олио - 50 мл
  • за плънката
  • олио - 50 мл
  • лук - 2 глави големи
  • кайма - 300 г
  • картофи - 3 бр. големи
  • ориз - 150 г
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • чубрица - на вкус
  • магданоз - 5 - 6 стръка пресен
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете на ренде лука и картофите поотделно. Нагрейте олиото, запържете лука и каймата за около 10 минути.

Последователно добавете ориза, картофите и подправките, запържете докато останат на мазнина. Накрая добавете червения пипер, разбъркайте за кратко и премахнете плънката от котлона.

Измийте и изчистете чушките от кочаните и семките. С нож изрежете връхчетата отдолу, така че да стане малка дупчица.

Посолете чушките отвътре със сол и ги напълнете с плънката. Подредете ги в тава, залейте ги с доматения сок и полейте равномерно с олиото.

Завийте тавата с лист алуминиево фолио и я поставете в предварително нагрята на 200 градуса фурна, печете около 30 минути, след което отвийте фолиото и ги запечете.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!