Домашни сладки с ябълкова плънка

08/11/2017
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф734447195
"Добре дошли в страната на най-вкусните сладкиши, които спокойно може да хапвате не само по Коледа, а по всяко време на годината "
Приготвяне60 мин.
Готвене25 мин.
Общо85 мин.
Порции25
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо362
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо започнете със сиропа, смесете водата, захарта и лимоновия сок, след като кипне варите 5 минути, оставете настрани да се охлади.

В купа, смесете мекото масло, захарта, яйцата и киселото мляко, бъркайте с миксер дакато сместа стане на крем. Добавете 1 ч.ч. от пресятото брашно, смесено с бакпулвера и ванилията, разбъркайте.

Постепенно добавяте пресято брашно докато получите меко тесто. Завийте тестото в стреч фолио и оставете така докато си приготвите плънката.

Обелете ябълките и ги настържете на ренде. Поставете ги в тенджера заедно със захарта, канелата и ги поставете на бавен огън, варите докато изври сокът от ябълките.

Отстранете тенджерата от огъня и добавете счуканите на едро орехи, разбъркайте и оставете сместа да се охлади. От тестото оформете топчета с големината на яйце.

Всяко топче разплесквате на кора с елипсовидна форма, в средата поставете 1 ч.л. от плънката, сгънете кората на овално топче с формата на яйце.

Подредете топчетата в тава покрита с хартия за печене и печете в предварително нагрята фурна на 180 градуса до лек златист цвят.

Горещите домашни сладки с ябълкова плънка, поставете в охладения сироп за 10 секунди време и веднага оваляйте в кокосови стърготини.

Чудесни домашни сладки за Коледната трапеза.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар