Пилешко с моцарела и паста в доматен сос

08/11/2017
"Забравете за диетите, нищо не може да се сравни с това уникално пилешко с моцарела "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо549
  • Преглеждания за месеца548
  • Преглеждания за седмицата52
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на ситно и го запържете до готовност. Прибавете нарязания чесън и запържете за 2-3 секунди. Рендосайте доматите и ги прибавете към лука. Пържете до изпаряване на водата.

В друг съд сложете пастата да се вари в подсолена вода.

Прехвърлете доматения сос в тавичка. От месото направете 3-4 пържоли, като ги изтъните между стреч фолио, но не много тънки. Овкусете с черен пипер и сол. Панирайте в яйца, галета и изпържете до златист цвят.

Прехвърлете готовото месо при доматения сос. Върху всяка пържола сложете настърган кашкавал и нарязана моцарела. Сложете няколко листенца босилек в соса.

Печете в загрята фурна на 200 градуса до запичане на моцарелата.

Сварената паста изцедете и объркайте с 2 с.л.зехтин. В чиния сложете от сварената паста и върху нея поставете филе с доматен сос. Добавете пресен босилек и сервирайте.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар