Солен кекс Изненада с яйца

08/11/2017
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваПомощник Готвач2132591408
"Ще ви изненада, но не заради скритите яйца, а с великолепния вкус "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 042
  • Преглеждания за месеца2041
  • Преглеждания за седмицата498
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

  • брашно - 250 г
  • яйца - 2 бр. XL
  • яйца - 4 бр. М, твърдо сварени
  • прясно мляко - 130 мл
  • олио - 110 мл
  • бакпулвер - 1 бр.
  • чедър - 200 г
  • зелен лук - 4 - 5 с.л. + за поръсване(може и див лук)
  • колбас - 130 г по избор
  • сол - 3 щипки
  • шарена сол - на вкус или чубрица
  • захар - 1 щипка
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Разбийте яйцата със солта и захарта. Добавете млякото и олиото последователно и при непрестанно разбиване с миксера.

2. Пресейте брашното с бакпулвера и го сипвайте на части, като разбърквате внимателно с дървена лъжица докато се усвои напълно.

3. Настържете сиренето Чедър, нарежете колбаса на кубчета, а зеления лук накълцайте - може да ползвате пресен или сушен. Прибавете всичко това към кексовата смес, заедно с подправките и разбъркайте.

4. Във подходяща формичка, предварително намаслена и набрашнена, сипете част от сместа, колкото да покрие един пръст дъното. Положете изправени твърдо сварените и обелени яйца. Залейте с остатъка, така че да покрива изцяло яйцата.

5. Печете на 190 градуса около 25 минути или до суха клечка (зависи от фурната). Преди да извадите от формата, изчакайте да изстине почти напълно.

6. Сервирайте кекса поръсен с още от накълцания зелен лук.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 13
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар